Majoritatea romanilor, mai exact 70% dintre ei, nu ar accepta un loc de munca in invatamant nici daca salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 50%, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul de recrutare resurse umane www.YourJob.ro.

Din randul celor care refuza nu ar lucra in invatamant, 65% sunt persoane care isi cauta un loc de munca, iar restul de 5% sunt persoane care nu ar renunta la serviciul actual pentru unul la catedra. Cei mai multi dintre cei care nu ar accepta sa lucreze in invatamant , un procent de 80%, sunt tineri cu varste intre 18 si 35 de ani. Dintre cei care au spus ca ar lucra in invatamant, 75% au peste 35 de ani.

Potrivit aceluiasi sondaj, mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns ca ar lucra in invatamant, mai precis 67%, sunt femei.

"Motivele pentru care nici persoanele care isi cauta un loc de munca nu ar accepta sa lucreze in invatamant tin, pe de o parte de stresul pe care il presupune lucrul cu copiii, contactele cu parintii acestora si necesitatea unei continue formari profesionale, si pe de alta parte, vinovate sunt veniturile mici, care, pentru un profesor debutant, nu depasesc 800 de RON", explica psihologul Clara Ruse, consilier www.YourJob.ro.
Sondajul a fost realizat in perioada 30-31 octombrie, pe un esantion de 4.000 de persoane.

In prezent, cadrele didactice se pregatesc pentru greva de avertisment si greva generala, pentru a protesta fata de amanarea legii prin care salariile ar urma sa fie majorate cu 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.