Copiii din familii in care unul sau mai multi membri fumeaza nu au asigurata alimentatia corespunzatoare in fiecare zi, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la New York School of Medicine, informeaza presa americana de specialitate.

Cercetatorii au concluzionat ca nesiguranta alimentara a copiilor, adica imposibilitatea de a primi zilnic, timp de un an, o alimentatie corespunzatoare si indestulatoare, este mai grava si mai des intalnita in familiile cu fumatori.

In familiile unde exista un singur fumator, pana la 20% din venituri sunt cheltuite pe tigari.

Potrivit studiului, in 23% dintre familiile cu copii exista cel putin un fumator, procentajul fiind mai mare in cazul familiilor cu venituri mici (32%).

In cadrul studiului, cercetatorii de la New York School of Medicine au analizat, timp de 36 de luni, datele a aproape 9.000 de familii cu copii sub 17 ani.

Alte studii au demonstrat ca micutii crescuti de parinti care fumeaza inregistreaza un nivel de nicotina de cinci ori mai mare decat ceilalti si ca fumatul pasiv poate provoca acestora insomnie, anxietate, depresie si lipsa de concentrare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.