Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat, joi, dupa intalnirea cu liderii de sindicat de la CFR, ca va propune in viitoarea sedinta de Guvern un proiect de ordonanta pentru alocarea de fonduri destinate investitiilor in infrastructura, informeaza NewsIn.

Un prim puct al discutiilor dintre cele doua parti se refera la propunerea in prima sedinta de Guvern a unei ordonante de guvern prin care sa se aloce fonduri de la bugetul de stat. Al doilea punct al discutiilor a vizat promovarea unor acte normative care sa reglementeze verificarea si autorizarea personalului CFR de catre unitati feroviare.

De asemenea, Orban a declarat ca a luat act de solicitarea privind eliminarea la negocierile pentru contractul colectiv de munca pe 2009 a diferentelor de salarizare, la functii identice la compania CFR.
Un ultim punct, a precizat ministrul transporturilor, este legat de programul de eficientizare a activitatii companiei, elaborat de catre administratie, care va fi discutat si convenit cu sindicatele reprezentzative, si va intra in vigoare in primul trimestru din 2009.

In concluzie, ministrul transporturilor considera ca liderii de sindicat vor lua masurile necesare pentru a aplana conflictul social.

Aproape 7.000 din cei 35.000 de angajati ai CFR si-au mainifestat in ultimele zile intentia de a intrerupe lucrul, vineri, incepand cu ora 7 dimineata pana la ora 13.

Nemultumirile personalului din sistemul feroviar sunt legate si de reorganizarea activtatii din CFR, ce viza includerea a zece statii de intretinere si patru regulatoare pentru dirijarea circulatiei feroviare.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat marti ca CFR au nevoie in primul rand de o reforma, iar solutia grevei, aleasa de ceferisti, nu este cea mai potrivita solutie in acest moment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.