Pozitia incordata la calculator, mai ales asupra mous-ului, gatul indoit in fata, coloana stramba, pozitia incorecta a mainilor si felul in care tinem antebratul pe masa ne pot afecta sanatatea, la fel ca si bacteriile care se strang pe tastatura. Daca la noi in tara incidenta acestor boli nu este foarte mare, in SUA reprezinta un motiv serios de ingrijorare, pierderile suferite de pe urma lor fiind de 1,3% din produsul intern brut.

Bolile de care ne putem imbolnavi scriind la tastatura

Acestea sunt multiple, atat articulare, cat si nervoase ori bacteriene, spre exemplu:

  • Boli articulare precum: sinovite (inflamarea lichidului sinovial din articulatie), tenosinovite (inflamatii ale capsulei sinoviale), epicondilite, bursite, periartrite etc.
  • Sindromul de canal carpian – apar dureri in incheieturi si amorteli ale ultimelor trei degete in special, precum si incordarea spastica, temporara a acestora. Durerea initiala nu este obligatoriu puternica, ea se poate resimti ca o jena continua si obositoare, ca o arsura sau o amorteala ce nu lasa pacientul sa doarma. Din pacate progresia acestei boli poate compromite o buna parte din functionalitatea bratului, de aceea nu trebuie neglijata. Maijoritatea oamenilor au tendinta de a-si scutura putin bratul, de a misca degetele, ca mai apoi sa revina la realizarea activitatilor.

Pentru alte boli pe care le poti dobandi doar stand in fata monitorului, click aici.