Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia in anulare formulata de avocatul Camatarilor, Mihai Costea, impotriva sentintei prin care a fost condamnat la 13 ani de inchisoare

Decizia instantei supreme este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, de asemenea, in data de 7 octombrie, cererea lui Mihai Costea, avocatul Camatarilor, de suspendare a executarii pedepsei de 13 ani de inchisoare, la care acesta a fost condamnat definitiv de magistratii aceleiasi instante.

Costea a depus, prin avocatii stagiari de la cabinetul sau, pe 16 iulie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o contestatie in anulare impotriva hotararii pronuntata in recurs de aceasta instanta, pe 9 iulie, prin care i s-a mentinut pedeapsa de 13 ani de inchisoare, hotarata in iunie 2006 de Tribunalul Bucuresti.

Cu privire la aceasta cerere, magistratii au decis, tot marti, ca pot lua in discutie contestatia avocatului si au fixat ca termen de judecata data de 4 noiembrie.

Avocatul Mihai Costea, aparator al fratilor Nutu si Sile Camataru in mai multe dosare, a fost dat in urmarire de Politia Capitalei, pentru ca se sustrage executarii unei pedepse de 13 ani de inchisoare, a declarat, pe 11 iulie, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat in data de 9 iulie pe avocatul Mihai Costea la 13 ani de inchisoare, pentru mai multe capete de acuzare, printre care si fals in inscrisuri oficiale.

Decizia Inaltei Curti este definitiva, iar prejudiciul in acest dosar este de 13 miliarde de lei vechi in dauna Primariei Bucuresti.

Mihai Costea a fost trimis in judecata, pe 7 aprilie 2005, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, alaturi de alti membri ai unei retele care se ocupa cu falsificarea de documente in vederea obtinerii a diferite imobile din Bucuresti.

Pe 22 iunie 2006, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pentru prima oara pe Costea la 13 ani de inchisoare, pedeapsa ramanand definitiva prin decizia Instantei Supreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.