Noua copii de la Scoala Generala 134 din Bucuresti sunt audiati in acest moment, de fata cu parintii, la sediul Politiei Capitalei, in legatura cu distrugerile din Cimitirul Evreiesc de pe Soseaua Giurgiului. Elevii si-au recunoscut faptele, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

In functie de declaratiile minorilor, alti copii care ar fi implicati in distrugerile din Cimitirul Evreiesc vor fi adusi pentru audieri la Politie, afirma aceleasi surse, potrivit carora prin Cimitirul Evreiesc ar fi trecut cateva zeci de elevi de la aceasta scoala.

Copiii au mai putin de 14 ani si sunt acuzati de distrugere si profanare de morminte.

Peste o suta de monumente din Cimitirul Evreiesc de pe Soseaua Giurgiului din Capitala au fost daramate si sparte in noaptea de 22 octombrie. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru NewsIn ca distrugerea celor o suta de monumente a fost sesizata Sectiei 16 de catre paznicul cimitirului.

In urma acestei intamplari, Romania a primit acuzatii de antisemitism iar autoritatile romane au fost nevoite sa adopte pozitii oficiale cu privire la subiectul.

Pe 26 octombrie, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului de interne, Cristian David, sa dispuna efectuarea cu operativitate a unei anchete pentru identificarea persoanelor care au distrus aproximativ o suta de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc.

Premierul a solicitat si ministrului de justitie sa sesizeze Ministerul Public in acelasi sens, se arata in acelasi comunicat. De asemenea, primul-ministru i-a mai cerut lui Cristian David sa dispuna Ministerului Internelor si Reformei Administrative deplina cooperare cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania pentru prevenirea oricaror asemenea fapte.

"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu isi exprima indignarea fata de actul de vandalism comis in Cimitirul Evreiesc din soseaua Giurgiului din Bucuresti in data de 22 octombrie 2008. Primul Ministru, in numele Guvernului Romaniei, condamna cu toata fermitatea acest act criminal, un act inadmisibil in Romania de astazi, si exprima solidaritatea cu reprezentantii Comunitatii Evreiesti din Bucuresti", se arata in comunicatul Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.