Chiar daca sunt raciti, 72% din romani continua sa mearga la serviciu, se arata intr-un studiu realizat de Colegiul Farmacistilor din Romania.
Specialistii avertizeaza ca raceala nu trebuie tratata cu usurinta intrucat pot aparea complicatii precum sinuzita, otita, laringita, amigdalita si chiar pneumonia. In aceasta perioada a anului, raceala este cel mai des intalnita afectiune, 45% din respondenti considerand-o principala problema de sanatate. Racelii i se adauga oboseala (20%), durerile membrelor (11%) si sinuzita (9%).

Cu toate ca toamna sistemul imunitar este slabit de frigul asociat cu umezeala si stresul cotidian, doar 39% din respondenti au declarat ca isi iau masurile necesare pentru a preveni racelile. In privinta modului in care romanii se trateaza atunci cand sunt raciti sau sufera de o alta afectiune specifica sezonului ploios, 56% tin cont de pareri specializate (36% se sfatuiesc cu medicul de familie si 20% cu farmacistul) , iar 16% se trateaza singuri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.