Senatorul Corneliu Vadim Tudor a prezentat in cadrul emisiunii “Nasul”, difuzata de postul B1 TV, un document, din care sustine ca reiese faptul ca jurnalistul Ion Cristoiu l-ar fi turnat la Securitate inainte de 1989. Este vorba de o nota-raport, intocmita de maiorul Stana Creta, ce relateaza o serie de informatii primite de la sursa “Coroiu”.

“Documentul acela era o copie realizata de CNSAS dupa originalul care se afla la ei in arhiva”, a declarat pentru cotidianul.ro Vadim Tudor. Cotidianul a reusit sa realizeze o captura video dupa documentul invocat de Vadim, in timp ce era citit de prezentatorul emisiunii, Radu Moraru.

Desi prin limbajul folosit acesta seamana cu un document oficial, sunt cateva elemente care dovedesc faptul ca acea pagina era un document redactat la calculator, lucru imposibil pentru lucratorii Securitatii in anii ‘80.

Astfel, cuvintele “castigarea” si “mizand” sunt scrise cu “a”, in loc de “i”, grafie ce a intrat in vigoare abia in urma cu cativa ani, nicidecum pe timpul regimului comunist. De asemenea, marginea dreapta a textului este perfect aliniata, lucru care nu se putea face cu o masina de scris, ci doar cu un editor de texte de tip “Word”.