Soldatul a decedat dupa ce a fost prinsa sub un tab, in Poligonul din apropierea localitatii Sendreni, judetul Galati, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, transmite corespondentul NewsIn.

Soldatul decedat marti la Poligonul Sendreni facea parte din Batalionul de cercetare 528 "Vlad Tepes" din Braila si participa la un exercitiu tactic cu trupe, ce se desfasoara in perioada 3-6 noiembrie, potrivit unor oficiali din Ministerului Apararii.

Militarul era casatorit si avea un copil.

Soldatul se indrepta cu TAB-ul spre Poligonul Sendreni, insa, la podul de la Sendreni dinspre Siret, masina s-a rasturnat.

Imprejurarile in care s-a produs accidentul vor fi cercetate de o comisie militara.

"Tabul a incercat sa traverseze un dig aflat in apropierea raului Siret, langa Sendreni. Urcase, dar la coborare s-a rasturnat. Unul dintre militari, care era si comandantul masinii, a fost surprins iesind din turela. Cand am ajuns noi, persoana respectiva decedase, dupa ce suferise un traumatism toracic sever si o fractura de craniu, traumatisme atat de grave, incat supavietuirea nu mai era posibila", a declarat medicul Angel Trifan de la SMURD Galati.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Batalionului 300 Infanterie Mecanizata "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, maiorul Corneliu Pavel, a afirmat ca Batalionul nu a desfasurat niciun antrenament in cursul zilei de marti in Poligonul de la Sendreni, precizand ca victima nu este militar al Batalionului 300. "Nu am avut niciun om pe teren", a spus maiorul Corneliu Pavel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.