Aproape 10.000 de angajati ai serviciului de ambulanta, dintre care 7.000 sunt cadre medicale, vor face greva de avertisment, pe 11 noiembrie, daca nu li se maresc salariile cu minimum 50%, a anuntat presedintele Federatiei Nationale Ambulanta, Tudor Damian, potrivit NewsIn.

"Anuntam inceperea protestelor incepand cu data de 11 noiembrie 2008, in cazul in care revendicarile noastre nu vor fi luate in considerare", se arata in comunicatul semnat de presedintele federatiei sindicale, Tudor Damian.

Solicitarea de majorare a salariilor a fost fost inaintata autoritatilor pe 1 noiembrie. Federatia Nationala Sindicala Ambulanta inceput deja strangerea de semnaturi pentru protest.

Reprezentatii federatiei considera ca majorarea salariilor ar motiva personalul sa nu plece din cadrul serviciului public de ambulanta si ar ajuta la pregatirea profesionala la standarde europene.

Anuntul federatiei "Ambulanta" vine dupa decizia altor sindicate din sistemul bugetar de a declansa greve de protest in noiembrie, ca urmare a refuzului executivului de a accepta majorari salariale pentru personalul din invatamant sau din alte sectoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.