Caile Ferate Romane (CFR) au nevoie in primul rand de o reforma, iar solutia grevei, aleasa de ceferisti, nu este cea mai potrivita solutie in acest moment, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, potrivit NewsIn.

"Este nevoie de o reforma in domeniul cailor ferate, deoarece acestea nu se mai pot sustine din consum, iar solutia grevei nu este cea mai buna in momentul de fata", a mai spus ministrul

Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, declarase, luni, pentru NewsIn, ca deoarece Executivul a refuzat sa dea banii alocati pentru investitii la CFR in anul 2008 circulatia trenurilor ar putea fi oprita vineri timp de sase ore, incepand de la ora 7.00.

"Din cei 35.000 de angajati ai CFR, aproape 7.000 vor intrerupe lucru, incepand cu ora 7 dimineata pana, posibil, ora 13. Este vorba despre toti angajatii din Miscare-Comercial (impiegati de miscare, conductori de tren, operatori si casieri)", a mai spus Popa, care a adaugat ca ceferistii acuza lipsa investitiilor din sistemul feroviar si spun ca starea proasta a infrastructurii pune in pericol siguranta calatorilor.

Gheorghe Popa a tinut sa precizeze ca protestul nu vizeaza majorari salariale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.