Incredibil, dar adevarat. Un banal proces de divort risca sa modifice o lege organica.

Asta, daca magistratii Tribunalului Brasov pentru Minori si Familie vor lua in considerare demersul initiat de catre avocatii politistului Cristian Cioaca. Acestia au ridicat, ieri, o exceptie de neconstitutionalitate asupra unui articol din Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, act normativ care permite parintilor Elodiei Ghinescu sa-si viziteze nepotul.

Tribunalul pentru Minori si Familie avea pe rol, ieri, judecarea primului termen in procesul privind stabilirea programului de vizitare a baietelului Patrick de catre Dumitru si Emilia Ghinescu, parintii Elodiei Ghinescu, avocata disparuta la sfârsitul lunii august a anului trecut. Procesul a fost intentat de catre bunicii materni ai micutului, având in vedere faptul ca baietelul se afla, in prezent, in custodia politistului Cristian Cioaca, acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu. La termenul de ieri, politistul Cristian Cioaca nu s-a prezentat, insa a depus la dosar, prin intermediul avocatei care il reprezinta, Maria Vasii, un document prin care invoca o exceptie de neconstitutionalitate. Politistul sustine, astfel, ca legea româneasca nu prevede expres dreptul bunicilor de a-si vizita nepotii si ca textul este ambiguu.

"Il acuza in prezenta minorului"

Contactata telefonic, avocata Maria Vasii a declarat, pentru „Gardianul”, ca decizia lui Cristian Cioaca vine ca urmare a faptului ca, in timpul orelor de vizitare, familia Ghinescu ii aduce in permanenta acuze politistului in prezenta minorului Patrick.

Astfel, dupa ce s-a consultat cu avocata sa, Cristian Cioaca a decis sa ridice in instanta o exceptie de neconstitutionalitate asupra articolului 14 din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. In fapt, textul de lege atacat suna in felul urmator: „(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament; (2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior; (3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, decât in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului”.

Ultimul paragraf este cel vizat de initiativa lui Cristian Cioaca, prin intermediul avocatei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.