Party-ul pentru boboci nu e ca in filme. La noi se poarta distractia in club si hainele de fite. Noiembrie este luna petrecerilor pentru proaspetii studenti. Bobocii isi cunosc aici noii colegi, iar studentii mai mari vin pentru a le impresiona pe boboace.

Tinutele stralucitoare au inlocuit crinolina de altadata

“Diseara in Kristal, dupa ora 9.00, Balul Contabilitatii ASE, Suie Paparude Connector & DJ Sava, intrarea e 18 lei”. Astfel de mesaje sunt trimise pe internet aproape in fiecare zi a lunii noiembrie de studentii din anii mai mari, in general baieti.

Balul bobocilor de la facultatile din Bucuresti este un eveniment asteptat mai ales de studentii care nu au inca serviciu si care sunt obisnuiti cu viata de noapte din cluburi.

“Cei care nu rateaza balul bobocilor sunt studentii care abia au iesit de pe bancile liceului. Cei care sunt la a doua facultate sau care au deja un serviciu nu sunt prea entuziasmati”, spun organizatorii unui bal al bobocilor de la Academia de Studii Economice.

Ioana S. este studenta in primul an la ASE si abia asteapta balul. E incantata ca petrecerea are loc in club, mai ales ca ea are parte o data la doua saptamani de astfel de distractii.

Cheltuieli de bal

“In club este cea mai mare distractie, asa ca alegerea e foarte buna. Cand ies cu prietenii in cluburi, in Bucuresti, cheltuiesc peste 100 de lei pe noapte, asa ca pretul biletului, 20 de lei, mi se pare mic”, spune Ioana.

Cheltuielile mari pe care le au insa organizatorii reprezinta motivul pentru care foarte multe dintre biletele puse in vanzare pentru balurile bobocilor ajung la alti studenti decat cei ai facultatilor pentru care sunt organizate petrecerile.

Balurile bobocilor au devenit o adevarata atractie pentru studentii din anii terminali de la universitati precum Politehnica. Pentru baieti, atractia numarul unu raman proaspetele boboace, aranjate, machiate si imbracate provocator pentru prima mare petrecere din studentie.

Legitimatia, obligatorie doar teoretic

Cristi C. este student la Politehnica in anul 4. Nu a ratat balul bobocilor de la Contabilitate, petrecere care a avut loc miercurea trecuta si va merge si la altele. Distractia de bal este considerata ieftina, iar baietii spun ca au avut ocazia sa admire boboace foarte frumoase la petreceri.

“Teoretic, cei care intra la party trebuie sa prezinte legitimatia de student, dar nimeni nu mai tine cont de acest lucru”, spun studentii care au organizat balul. Pana la urma este important ca biletele sa fie vandute.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.