Nutu Camataru a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care i-a pedepsit pe intermediarii carora le-a dat bani pentru a-l scapa de puscarie pe fratele sau, Sile.

Decizia finala in favoarea lui Nutu a fost luata de instanta de la Curtea Suprema, prezidata de judecatorul Ionut Matei, cel care i-a redus si pedeapsa lui Camataru de la 9 ani de inchisoare la doi ani, 7 luni si 17 zile.

Plangerea penala a lui Nutu a fost rezolvata rapid de politistii bucuresteni in 1998, cu declaratii
luate chiar la barul fratilor Camataru, iar rechizitoriul a fost intocmit de controversatul procuror Valerica Dabu, fost militian, general adjunct la Politia Capitalei.

Celebrul cap al lumii interlope Nutu Camataru se pregateste sa iasa din penitenciar. Luna viitoare, o noua cerere de eliberare conditionata a acestuia va ajunge in fata judecatorilor. "Romania libera" a descoperit noi dovezi despre legaturile interlopului cu lumea judiciara.

Plangerea penala

Nutu Camataru i-a acuzat de inselaciune pe aprodul Mihai Duta Klepper, fost agent procedural la Tribunalul Bucuresti, si pe Danut Udila, zis Vocica, lider scolit al lumii interlope. In plangerea sa penala Nutu a sustinut ca, in anul 1998, le-a dat acestora 55.000 de dolari pentru a amana intrarea in puscarie a fratelui sau, Sile (urmarit general), condamnat la doi ani inchisoare cu executare. In mod bizar, amanarea platita de Nutu chiar a fost obtinuta de la instanta Judecatoriei Sectorului 6 (judecator Maria Popa, procuror de sedinta Iulia Ciolca), desi aceasta instanta nu avea competenta de a judeca acel dosar.

Potrivit legii, amanarea executarii pedepsei poate fi obtinuta o singura data si numai de la instanta care a judecat si fondul dosarului, in cazul lui Sile Camataru fiind vorba despre Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Asa prevede procedura penala. Sile Camataru obtinuse deja o amanare de 3 luni de la Judecatoria Sectorului 5, iar a doua si a treia sa solicitare de amanare i-au fost refuzate de magistratul Dan Lupascu, pe atunci judecator la sectorul 5.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.