Cadrele medicale afiliate Sanitas nu au fost multumite cu propunerea de majorare a salariilor cu pana la 7% acordata de Ministerul Sanatatii si vor declansa greva generala pe 20 noiembrie, a declarat, luni, presedintele Sanitas, Marius Petcu

"Ministrul Nicolaescu a venit cu propunerea de majorare a salariilor cu 5-6-7% in 2009, iar noi nu putem sa fim de acord cu acest lucru. Nu acceptam ca bugetul alocat Ministerului Sanatatii sa reprezinte doar 4% din PIB (produsul intern brut - n.r.), ci vrem ca acesta sa fie de 5% din PIB, iar aceasta crestere sa se regaseasca in majorarea cu 50-60% a salariilor", a mai spus Petcu, citat de NewsIn.

Liderul sindical a adaugat ca ministrul Nicolaescu nu a fost de acord nici cu introducerea unui spor de preventie si a unei prime de stabilitate in sistemul sanitar.

"Vom purta din nou negocieri joi seara sau vineri dimineata, iar daca nici atunci nu vom cadea de acord vom face un miting in Capitala pe 11 noiembrie, urmand ca pe 14 noiembrie sa intram in greva de avertisment, iar pe 20 sa declansam greva generala", a amenintat Petcu.

In replica, ministrul Sanatatii a declarat, la finalul discutiilor, ca o crestere a salariilor poate fi avuta in vedere doar odata cu reformarea sistemului sanitar.

"Doar daca vom face reforma in spitale putem disponibiliza resurse pentru cresterea salariilor. Speram ca in cursul acestei saptamani sa ajungem sa ne intelegem si consider ca sunt destule lucruri care pot atenua pozitia exagerata din acest moment a sindicalistilor", a mai spus Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.