Patriarhia Romana va infiinta un centru de recuperare si tratament, unde preotii batrani si enoriasii bolnavi vor fi consultati, gratuit, a anuntat, luni, patriarhul Daniel, in cadrul Conferintei "Pastoratie pentru sanatate si medicina preventiva"

"Centrul va fi amplasat langa Palatul Patriarhiei si vor putea veni aici, pentru tratament si recuperare, toti preotii in varsta si enoriasii care de-a lungul vietii au ajutat Biserica. Este nevoie sa avem in grija sanatatea acestor oameni", a declarat patriarhul Daniel, citat de NewsIn.

In parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Patriarhia Romana a initiat o campanie de constientizare privind importanta prevenirii bolilor. De asemenea, preotii explica, in timpul slujbelor, importanta prezentarii la medicul de familie pentru efectuarea analizelor gratuite, in cadrul Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei.

"Medicii trebuie sa lucreze cu preotii, pentru sanatatea trupului si a sufletului. De aceea, preoti voluntari se afla in spitale, in centrele sociale si in cabinete, pentru a-i ajuta pe bolnavi sa se vindece", a completat Patriarhul Daniel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.