Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei pentru necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivei nr. 2005/89, procedura ce a intrat in a doua etapa, informeaza NewsIn.
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a publicat la 30 octombrie o propunere legislativa in dezbatere privind Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii energiei electrice nr. 13/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

In document se arata faptul ca Romania trebuia, pana la 24 februarie 2008, sa transpuna integral in legislatia nationala prevederile Directivei 2005/89 privind masurile menite sa garanteze siguranta aprovizionarii cu electricitate si investitiile in infrastructura.
Cum termenul de transpunere a prevederilor directivei a fost depasit, Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei pentru necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivei anterior mentionate.

"In prezent, procedura de infringement a intrat in etapa a doua, de aviz motivat, urmatoarea etapa fiind aducerea Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie, fapt ce constituie o situatie extraordinara", se arata in Nota de fundamentare a propunerii legislative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.