Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, comisar sef Adrian Burcea, a declarat ca duminica, in jurul orei 10.10, a fost primit un apel la serviciul de urgenta 112 prin care cineva a anuntat ca in zona statiunii Mamaia o ambarcatiune de pescari cu trei persoane la bord s-a rasturnat. In zona au fost trimise doua ambarcatiuni rapide ale Politiei de frontiera si o nava de la grupul de interventie si salvare pe mare. Una dintre navele de interventie a reusit sa recupereze din apa unul dintre pescari, iar ceilalti doi au fost salvati de barcile pescaresti aflate in zona.

Comisarul sef Adrian Burcea a precizat ca doi dintre pescari sunt in afara oricarui pericol si nu au necesitat ingrijiri medicale, insa cel de-al treilea, care a fost recuperat de salupa Politiei de frontiera, a fost dus in Portul Tomis si preluat de o ambulanta, care l-a transportat la spital.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Constanta, Florian Stoian, a declarat ca starea pacientului este grava, acesta fiind dus in camera de resuscitare. Medicul a precizat ca barbatul este ventilat mecanic si a suferit un stop cardiorespirator, fiind resuscitat si ca urmeaza sa fie dus la Sectia de terapie intensiva.