Harta Marii Negre a fost conturata, vineri, pe plaja Modern din municipiul Constanta, de un lant format din elevi, cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre, participantii la actiune transmitand mesaje de protejare a marii si a mediului inconjurator, transmite corespondentul NewsIn.
Zeci de elevi au participat la evenimentul organizat de Corpul Voluntarilor de Mediu pentru protejarea marii. Copiii au fost asezati la distante de cate un metru si au tinut drapelele tarilor riverane astfel incat sa formeze harta Marii Negre. Evenimentul a fost organizat la ora cand deasupra litoralului romanesc a trecut satelitul Google Earth, care va transmite in spatiul virtual mesaje despre aceasta actiune.

Copii au purtat si pancarte pe care scria “Poluare mai putin, salvati mai mult”, “Nu transforma marea in ghena”, “Salveaza viata din mare” si au strigat “Marea Neagra curata”. Ei au ascultat apoi imnul UE, iar grupuri de elevi au urcat pe o scena special amenajata pe plaja pentru a citi mesajul “Pace si solidaritate pentru ape limpezi” in limbile tarilor riverane Marii Negre - Bulgaria, Ucraina, Rusia, Georgia, Turcia si Romania.

O persoana de varsta a treia a umplut apoi o amfora cu apa din mare pe care a transmis-o, din mana in mana, tuturor participantilor, pana la un copil de numai cateva luni, care, ajutat, a varsat apa inapoi in mare, in semn de pastrare a calitatii de la o generatie de la alta.

La eveniment au fost prezenti si seful Garzii de Mediu, Vasile Petro, prefectul Constantei, Danut Culetu si voluntarii Oceanic Club Constanta, iar cei prezenti au ascultat si un mesaj transmis de ministrul Mediului, Attila Korodi. La eveniment a fost citit si un apel ca anul viitor, pe 31 octombrie, Ziua Internationala a Marii Negre sa fie organizata simultan in fiecare stat riveran, apelul urmand sa fie transmis prin intermediul ambasadelor.

La final, copiii au prezentat si o parada a modei pe plaja, costumati in obiecte de imbracaminte confectionate din materiale reciclabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.