Abuzurile la numarul de urgenta 112 vor fi pedepsite cu un "bombardament" de sms-uri timp de trei luni, urmand ca dupa aceasta perioada ANC sa decida continuarea metodei sau implementarea unor alte metode care sa limiteze abuzurile, potrivit Autorittatii Nationale de Comunicatii
Potrivit ANC, a intrat deja in vigoare decizia care stabileste conditiile de realizare a comunicatiilor catre Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU), precum si un prim set de masuri care vor fi luate impotriva celor care apeleaza abuziv 112.

Dupa ce Serviciul de Telecomunicatii Speciale, impreuna cu operatorii si autoritatile vor incheia protocoalele cu SNUAU (Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112) si vor implementa sistemul, cei care vor suna abuziv la numarul unic de urgenta 112 vor fi "bombardati" cu SMS-uri. Acest lucru se va intampla in cel mult 30 de zile de la intrarea in vigoare a deciziei.

„Bombardamentul cu SMS-uri” va fi aplicat timp de trei luni, urmand ca dupa aceasta perioada ANC sa evalueze impactul pe baza statisticilor furnizate de operatorul sistemului si sa decida continuarea metodei sau implementarea unor alte metode menite sa limiteze abuzurile.

Decizia mai stabileste si conditiile tehnice si economice de realizare a comunicatiilor catre SNUAU si masurile necesare pentru a asigura disponibilitatea informatiilor de localizare si identificare ale abonatilor.
Aceasta decizie a fost elaborata pentru a completa cadrul normativ necesar implementarii solutiei de localizare a apelantului agreate in cadrul Grupului de lucru format din MCTI, STS, ANC, Romtelecom si operatorii de telefonie mobila, astfel incat Romania sa evite continuarea procedurii declansate de Comisia Europeana pentru nerespectarea prevederilor europene legate de functionarea numarului unic de urgenta 112.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.