Sindicatele din educatie au stabilit calendarul protestelor, astfel ca pe 3 si 10 noiembrie vor fi greve de avertisment, iar pe 18 noiembrie - greva generala, din cauza masurilor luate de guvern impotriva punerii in aplicare imediata a legii de majorare a salariilor din invatamant.
Pe 3 noiembrie, vor face greva de avertisment, timp de doua ore, sindicalistii din Federatia "Spiru Haret", care au anuntat ca nu vor renunta la proteste, in ciuda apelului lansat de seful statului, Traian Basescu, privind amanarea protestelor pana in decembrie.

Pe 10 noiembrie, au programata greva de avertisment Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater". Aceasta din urma a decis, in cursul diminetii de vineri, sa se solidarizeze cu celelalte federatii, in conditiile in care "Alma Mater" reprezinta cadrele didactice din imvatamantul universitar, iar joi anuntasera proteste doar sindicalistii din preuniversitar.

Daca nu va trece la aplicarea imediata a legii privind majorarea salariilor, cadrele didactice vor intra in greva generala, pe 18 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a facut, joi, un apel la liderii sindicali sa amane pana in decembrie miscarile de protest, atragandu-le atentia ca momentul ales nu este unul bun, dat fiind ca pe 30 noiembrie sunt programate alegerile parlamentare. "Fac un apel la centralele sindicale pe care sunt gata sa-l dublez cu discutii, care sa le garanteze sindicatelor ca urmatorul guvern va fi disponibil sa discute pe tema reformelor contra bani ", a spus Basescu.

Legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice, aprobata de parlament si promulgata de presedintele Traian Basescu, a fost publicata, marti, 28 octombrie, in Monitorul Oficial. In aceeasi zi, guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, amanarea cresterii salariilor profesorilor pana la 1 aprilie, in asteptarea unei legi a salarizarii bugetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.