Functionarii publici afiliati Sed Lex si cadrele medicale afiliate Sanitas nu-si vor amana protestele pana in luna decembrie, asa cum le-a cerut presedintele Traian Basescu, informeaza NewsIn.

"Vom continua protestele si vom declansa greva generala pentru ca acesta este mandatul meu din partea functionarilor publici si-l voi duce pana la capat", a declarat pentru NewsIn, liderul Aliantei nationale a functionarilor publici Sed Lex, Vasile Marica.

La randul sau, presedintele Sanitas, Marius Petcu, sustine ca a luat deja hotararea de a declansa actiuni de protest si asteapta decizia de luni a ministrului sanatatii Eugen Nicolaescu privind majorarea salariilor din sistemul sanitar.

"Nu putem intrerupe manifestarile sindicale, ca urmare a unei singure solicitari a presedintelui. Asteptam intalnirea pe care ne-a promis-o Traian Basescu la palatul Cotroceni privind salarizarea personalului din sistemul bugetar. Am fi acceptat, insa, daca ni s-ar fi cerut in mod direct"
, a precizat Petcu.

Liderul sindical al Sanitas a adaugat ca incercarea presedintelui de a amana protestele este de fapt o invitatie pentru ca sindicatele sa participe la un "dialog mai intens" cu autoritatile responsabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.