Curtea de Apel Bucuresti va judeca pe 24 noiembrie recursul formulat de familia Tinu impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti din 1 septembrie, potrivit careia Andrei Iucinu poate sa poarte numele tatalui sau, Dumitru Tinu, magistratii urmand sa ia o hotarare definitiva in acest dosar

Avocatul familiei Tinu, Gheorghe Dragomir a declarat joi pentru NewsIn ca principalul motiv pentru care a fomulat recurs impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti din 1 septembrie este ca “nu s-a admis niciun fel de probatoriu in aparare in timpul procesului in cele doua instante”.

Recursul a fost inregistrat pe 22 octombrie, iar magistratii au fixat primul termen de judecata pentru data de 24 noiembrie.

Avocatul familiei Tinu, Gheorghe Dragomir, a declarat, la data de 3 septembrie ca va ataca decizia Tribunalului Bucuresti din 1 septembrie, potrivit careia Andrei Iucinu poate sa poarte numele tatalui sau, Dumitru Tinu. "Vom continua sa ne opunem ca Andrei Iucinu sa poate numele Tinu. Vom depune recursul impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti imediat ce ne vor fi comunicate motivele sentintei. In aceasta cauza, vreau sa zic ca nu s-a administrat nicio proba si este imoral, ca sa nu zic nelegal, sa judeci o cauza fara administrarea probatoriului", a afirmat avocatul.

Tribunalul Bucuresti a respins, pe 1 septembrie, apelul facut de Anna-Maria si Tamara Tinu impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1, care i-a admis cererea lui Andrei Iucinu de a-si schimba numele in Tinu, decizia nefiind definitiva.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis, in 5 martie, ca Andrei Iucinu sa poarte numele de Tinu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, in data de 28 ianuarie 2008, ca Andrei este fiul fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu.

Magistratii au decis, de asemenea, ca Anna-Maria si Tamara Tinu sa-i plateasca lui Andrei cheltuieli de judecata, in valoare de 208,30 lei.

Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 1, in data de 24 mai 2007, avand ca obiect "incuviintare nume minor", dar a fost suspendat pe 13 iunie, pe motiv ca cererea a fost introdusa prematur, inainte ca magistratii Curtii de Apel sa solutioneze recursul declarat de Ana Maria si Tamara Tinu impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, ce a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul fostului director al ziarului Adevarul.

Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv si irevocabil, in data de 28 ianuarie 2008, recursul declarat de fiica si sotia defunctului Dumitru Tinu si a mentinut decizia tribunalului. In consecinta, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au repus cauza pe rol, in data de 6 februarie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.