Patriarhia Romana a cerut Ministerului Finantelor elaborarea unui proiect de lege pentru majorarea salariilor preotilor cu 20%, astfel incat acestea sa fie macar egale cu cele ale profesorilor preuniversitari, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica

"Avem receptivitate de la Ministerul Economiei si Finantelor si speram ca salariile preotilor, mai ales ale celor din zonele defavorizate, sa se mareasca treptat", a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Salariul mediu al unui preot este intre 700 si 1.200 de lei. Potrivit parintelui Stoica, aproape jumatate din salariul unui preot provine de la bugetul de stat, iar restul - din contributiile enoriasilor.

"In zonele defavorizate, adica in mediul rural, preotii nu obtin venituri din contributiile credinciosilor sau, daca le obtin, acestea sunt foarte mici, pentru ca, acolo, oamenii sunt saraci. Dorim sa se gaseasca solutii pentru a-i putea ajuta pe preotii din aceste zone", a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.