Preturile alimentelor vor creste incepand cu lunile ianuarie - februarie, pe fondul crizei economice, a declarat astazi pentru NewsIn presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu

"Criza economica va provoca in mod indirect cresteri de preturi la principalele categorii de alimente, iar efectele se vor observa incepand cu primele luni ale anului viitor", a precizat Dragos Frumosu.

Acesta a subliniat faptul ca, in conditiile de criza, este evidenta tendinta din ce in ce mai mare de a importa alimente si materie prima, iar in contextul deprecierii leului, preturile materiilor prime importate vor creste semnificativ.

"Este greu de estimat un procent de crestere a preturilor insa, in conditiile date, cu siguranta acesta nu va fi mic", a adaugat Frumosu.

Conform acestuia, alimentele ale caror preturi vor suferi majorari in prima faza vor fi produsele lactate, carnea, in special cea de porc, in conditiile in care 70% din necesar este importat, zaharul si graul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.