Patru persoane judecate pentru ca au dus persoane cu handicap in Italia pentru a practica cersetoria, au fost condamnate la pedepse de pana la 4 ani si 6 luni de inchisoare, prin decizia Tribunalului Constanta, transmite NewsIn.

Magistratii constanteni au dispus condamnarea lui Regep Saban la patru ani si sase luni de inchisoare pentru trafic de persoane, Iuzeir Saban si Piti Saban au primit cate trei ani si sase luni de inchisoare, iar Amide Ibram a fost condamnat la trei ani de inchisoare. Judecatorii au mentinut pentru trei dintre ei
interdictia de a nu parasi tara, pronuntata de Curtea de Apel Constanta. Instanta ii mai obliga pe acestia si la plata unor daune morale curpinse intre 1.000 si 5.000 de lei.

Dosarul a fost trimis la Tribunal, spre rejudecare, in urma cu un an, de Curtea de Apel Constanta, pentru ca nu s-ar fi respectat dreptul la aparare al inculpatilor. Tribunalul constatase ca persoanele implicate se fac vinovate de comiterea faptelor si le-a condamnat initial la pedepse cuprinse intre cinci si sase ani de inchisoare cu executare.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2004 - 2005, mai multe persoane cu handicap locomotor au fost racolate in vederea practicarii cersetoriei in Italia. In urma cercetarilor, in prima faza au fost depistati Iuzeir Saban, de 22 de ani, Piti Saban, de 20 de ani si Amide Ibram, de 23 de ani, toti din Medgidia. Seful retelei, Regep Saban, de 44 de ani, a fost prins in flagrant in data de 5 martie 2006, in punctul de frontiera Cenat, judetul Timis, cand incerca sa treaca granita insotit de un tanar cu handicap locomotor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.