Dupa intalnirea de joi cu Ministerul Educatiei, toti sindicalistii din invatamant au decis sa continue demersurile pentru declansarea grevei generale in toata tara.

Aproape 90% dintre sindicalistii FSLI au fost in favoarea declansarii grevei generale pe 18 noiembrie, informeaza Realitatea TV. Acesta nu este insa si singura actiune a sindicalistilor.

Nici discutiile purtate astazi cu ministrul Educatiei, Anton Anton nu i-au convins pe sindicalisti sa renunte la proteste. Ministrul a recunoscut ca salarizarea cadrelor didactice este rigida si a propus introducerea unui salariu variabil, in functie de performantele cadrelor didactice. Sindicalistii au refuzat insa orice discutii pe tema introducerii salariului variabil, pana la majorarea salariilor actuale.

Sindicatele din Educatie vor reclama Guvernul la Parlamentul European si la CEDO

"Luni dimineata (3 noiembrie - n.r.), o delegatie formata din lideri din toate zonele tarii va pleca la Bruxelles si va depune o petitie, semnata de toti liderii din tara, la comisia de petitii a Parlamentului European. De asemenea, delegatia va avea o intalnire cu comisarul pentru invatamant al PE, in care vor arata abuzurile pe care le face Guvernul Romaniei, la ora actuala, impotriva cadrelor didactice", a precizat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, dupa discutiile purtate, joi, cu ministrul Educatiei, Anton Anton.

Potrivit lui Cornea, FSLI a depus o plangere, pe aceeasi tema, la Organizatia Internationala a Muncii, care va fi luata in discutie la inceputul lunii noiembrie.

Membrii Federatiei Sindicale "Spiru Haret" vor face greva de avertisment mai devreme decat cei din FSLI, mai exact pe 3 noiembrie, dupa care, daca nu se va trece la majorarea salariilor in conformitate cu actul normativ votat de parlament si promulgat de presedintele Traian Basescu, vor intra, si ei, in greva generala.REALITATEA.NET - FSLI va declanșa greva generală pe 18 noiembrie