Etichetat deunazi drept hacker fioros si extradat de justitia romana in Italia, unde a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru frauda electronica, un roman de 20 de ani, olimpic in informatica, matematica si fizica, a ajuns sa inmoaie inimile autoritatilor si jurnalistilor din Peninsula.
Italienii i-au acordat o mica pauza de puscarie, ca sa se prezinte la admiterea de la Universitatea din Milano. Bogdan Gabriel Ionescu a dat examenul cu escorta de la inchisoare in sala, dar l-a luat in timp-record - 20 de minute. O importanta companie de IT si-a aratat deja, printr-un contract ferm, dorinta de a-l angaja.

Timpul-record in care adolescentul a fost admis la Universitatea din Milano, aurul si premiile obtinute la olimpiade de-a lungul anilor, faptul ca una dintre cele mai importante companii internationale de IT a sarit sa-l angajeze i-au facut pe jurnalistii italieni sa titreze: "Creier pur!" si "Acest hacker merita sa fie gratiat!". Iar tanarul roman a pierdut eticheta de infractor in favoarea apelativului "Gabriel, geniul informaticii".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.