Zi nefasta pentru doi comisari de politie, care s-au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Ambii au fost prinsi de colegii lor de la Rutiera dupa ce au produs accidente rutiere. Unul a avut loc la Botosani si unul in Pitesti.

Unul s-a ales cu dosar penal pentru o alcoolemie peste limita legala, iar celalalt, aflat in concediu medical, doar cu o sanctiune. Cei doi trebuie sa suporte acum si cheltuiala pentru reparatiile masinilor avariate.
Un comisar-sef al Directiei telecomunicatii si informatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a lovit cu autoturismul sau proprietate personala trei masini aflate in trafic pe un bulevard din Pitesti, fiindu-i intocmit dosar penal dupa ce in urma verificarilor s-a stabilit ca era baut.

Soferii implicati in accident au declarat ca politistul nu a pastrat distanta fata de masina care circula in fata sa, iar la un moment dat nu a mai putut evita impactul cu aceasta. Dupa coliziune, autoturismul lovit a fost aruncat in alte doua masini. Potrivit comisarului-sef Marian Badea, seful Politiei Rutiere Arges, politistul a fost verificat cu alcooltestul, care a indicat o alcoolemie de 0,91 mg./l alcool pur in aerul expirat. Autorul accidentului, comisarul-sef Romeo Fulfuc de la IGPR, a declarat ca alcoolemia aratata de alcooltest este o greseala si ca este consecinta unor medicamente pe care le ia pentru diabet.

„Soferul nu s-a opus controlului, a avut o alcoolemie de 0,91 miligrame alcool pur in aerul expirat, a fost condus si la Spitalul Judetean pentru recoltare de probe de sange, potrivit legislatiei, si i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate”, a declarat, ieri, seful Politiei Rutiere Arges. Politistii argeseni i-au intocmit comisarului-sef de la IGPR un dosar penal pentru conducerea in stare de ebrietate a unui autovehicul pe drumurile publice, iar daca va fi gasit vinovat, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. De asemenea, politistul trebuie sa suporte si costurile de reparatie pentru cele trei masini avariate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.