Curtea de Apel Pitesti a dispus astazi eliberarea a trei dintre cele 17 persoane arestate saptamana trecuta, de Tribunalul Valcea, pentru fraude informatice, relateaza Newsin

Masura arestarii preventive a fost inlocuita in cazul celor trei barbati cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu pana la o hotarare definitiva a instantei. Toti cei 17 invinuiti de fraude informatice au facut recurs impotriva masurii arestarii preventive, insa magistratii au hotarat eliberarea doar pentru trei dintre ei, intrucat au avut o mai mica implicare in reteaua din care fac parte circa 80 de persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei invinuiti au obtinut, prin fraude pe internet, peste 2.000.000 de euro, achizitionand bunuri imobile (apartamente) si mobile (autoturisme de lux) proportional cu rolul si ierarhia pe care o aveau in grup. Operatiunea de capturare a membrilor grupului, denumita Univers 2, a inceput in data de 22 octombrie, fiind executate 41 descinderi domiciliare, dintre care 37 in municipiul Ramnicu Valcea, doua in Bucuresti, una in Resita si una in Barlad, ocazie cu care au fost confiscate 20 de laptopuri, 88 de telefoane mobile, cinci unitati centrale de computer, 12 harddisk-uri, 23 cartele SIM, doua pistoale neletale, 17 carduri, precum si 26.568 de lei, 15.495 de euro si 840 de lire.

DIICOT Valcea a dispus, miercurea trecuta, urmarirea penala a 80 de persoane in legatura cu infractiuni informatice, dupa ce mai multi tineri suspectati ca organizau licitatii false pe internet au fost retinuti in urma unor razii si perchezitii efectuate.

Potrivit DIICOT, procurorii, impreuna cu politistii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arges, Valcea, Craiova, Olt si reprezentanti ai Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate au desfasurat o ampla actiune pe raza judetelor Valcea, Vaslui, Oradea, Timisoara, Satu-Mare, Caras-Severin, Craiova si in municipiul Bucuresti, procedand la destructurarea a doua importante grupari infractionale organizate, specializate in comiterea de fraude informatice, respectiv licitatii frauduloase pe Internet.

Incasarea sumelor de bani din strainatate a fost posibila prin folosirea de acte si identitati false, mai spun procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.