Din 2005 pana in prezent salariile angajatilor Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) au crescut cu 34% si in niciun caz nu s-au majorat de patru ori, a declarat miercuri ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, referindu-se la declaratia presedintelui Basescu.

Ministrul a precizat ca salariile angajatilor Agentiei Nationale pentru Locuinte au crescut cu 12%, prin ordonanta la care a facut referire marti Traian Basescu.

Presedintele a declarat ca, alaturi de legea prin care se majoreaza cu 50% salariile cadrelor didactice, a promulgat si alte doua legi de aprobare a unor ordonante guvernamentale, una care prevede cresteri salariale de 21-37% in sectorul sanitar, precum si alte facilitati si sporuri pentru managerii spitalelor, iar alta prin care salariile angajatilor ANL se maresc de 4,4 ori.

Agentia Nationala pentru Locuinte se autogospodareste iar salariatii institutiei sunt remunerati conform cu legislatie specifica care coreleaza salariile cu inflatia, a tinut sa precizeze Laszlo Borbely. El a adaugat ca, per total, intre anii 2005 si 2008 salariile angajatilor ANL au crescut cu 34%.

De asemenea, ministrul Borbely a sustinut ca directorul general al ANL nu are un salariu mai mare decat un subsecretar de stat. Astfel, seful ANL primeste un salariu brut de 4.900 lei, iar veniturile nete ale acestuia, cu toate sporurile si vechimea incluse, ajung la 4.547 lei.

Premierul Tariceanu a declarat, miercuri, ca datele prezentate de seful statului, marti, cu privire la salariile incasate de angajatii unor institutii ale statului nu sunt reale si a anuntat ca informatiile vor fi demontate de ministrii de resort.

"Ministrul Sanatatii si ministrul Lucrarilor Publice vor prezenta situatia reala, nu pe cea pe care crede presedintele ca face bine sa o umfle. Datele prezentate de presedinte nu sunt reale", a declarat Tariceanu in judetul Prahova.

Seful statului a adresat Executivului, marti, la cateva ore dupa ce Guvernul a decis amanarea majorarii salariilor cadrelor didactice pana in aprilie, o pledoarie pentru onestitate, invocand alte mariri salariale pentru angajatii ANL si personalul medical, care s-au aflat, alaturi de legea salariilor profesorilor, pe masa presedintelui, la promulgare, si care nu au intampinat niciun fel de contestare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.