Consilierii generali ai Capitalei au votat astazi impotriva proiectui de hotarare prin care municipalitatea putea acorda titlul de cetatean de onoare post-mortem, respingand implicit si acordarea acestei distinctii biologului Grigore Antipa, asa cum prevedea un alt proiect de hotarare

Acordarea post-mortem a titlului de cetatean de onoare omului de stiinta Grigore Antipa, decedat in 1944, facea obiectul unui proiect de hotarare care urma sa fie supus votului, tot miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Demeresul privind acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem lui Grigore Antipa apartinea Muzeului de Istorie Naturala, care poarta numele omului de stiinta. Titlul urma sa fie inmanat reprezentantilor muzeului pe 11 noiembrie, la Conferinta Europeana a Muzeelor de Istorie Naturala, care se va desfasura in Bucuresti.

Pe lista de cetateni de onoare ai muncipiului Bucuresti apar in special sportivi, printre care Andreea Raducan, Rica Raducanu sau Lidia Simon, dar si actori, precum Florin Piersic, Draga Olteanu Matei si Gheorghe Dinica.

Grigore Antipa, unul dintre cei mai mari biologi romani, s-a nascut in 1867, la Botosani, iar intre anii 1892 si 1944 a fost director al Muzeului de Istorie Naturala. Din 1910, savantul a fost membru al Academiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.