Acordarea post-mortem a titlului de cetatean de onoare omului de stiinta Grigore Antipa, decedat in 1944, facea obiectul unui proiect de hotarare care urma sa fie supus votului, tot miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Demeresul privind acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem lui Grigore Antipa apartinea Muzeului de Istorie Naturala, care poarta numele omului de stiinta. Titlul urma sa fie inmanat reprezentantilor muzeului pe 11 noiembrie, la Conferinta Europeana a Muzeelor de Istorie Naturala, care se va desfasura in Bucuresti.

Pe lista de cetateni de onoare ai muncipiului Bucuresti apar in special sportivi, printre care Andreea Raducan, Rica Raducanu sau Lidia Simon, dar si actori, precum Florin Piersic, Draga Olteanu Matei si Gheorghe Dinica.

Grigore Antipa, unul dintre cei mai mari biologi romani, s-a nascut in 1867, la Botosani, iar intre anii 1892 si 1944 a fost director al Muzeului de Istorie Naturala. Din 1910, savantul a fost membru al Academiei Romane.