Toate sectoarele bugetare vor intrerupe activitatea, incepand cu 20 noiembrie, daca Parlamentul nu va anula ordonanta guvernului de amanare a majorarii salariilor profesorilor, a declarat astazi pentru NewsIn presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu

Aproape 150.000 de bugetari vor intra in greva generala si vor participa la mitinguri in Capitala, in perioada 3-15 noiembrie, pentru a forta cresterea salariilor in sectorul bugetar, a anuntat liderul CNSLR Fratia.

"Incepand de luni, peste 30.000 de cadre didactice de la Spiru Haret vor declansa greva generala, iar pe 11 noiembrie, Sanitas va organiza un miting in Capitala, la care vor participa aproape 10.000 de persoane", a spus Petcu.

Liderul sindical a precizat ca, pe 13 noiembrie, aproape 100.000 de functionari publici afiliati Sed Lex vor declansa greva generala, iar functionarii publici afiliati Federatiei Columna (circa 11.000 de persoane) vor declansa protestele pana pe 15 noiembrie.

"Vom umple balcoanele Parlamentului atunci cand se va discuta anularea ordonantei de inghetare a salariilor si vom avea grija ca aceasta sa fie respinsa. Daca parlamentarii nu vor decide anularea ordonantei guvernului, vor avea de-a face cu sindicalistii", a avertizat presedintele CNSLR Fratia.

Liderul sindical a adaugat ca joi va avea loc o intalnire la care vor participa cele mai mari confederatii sindicale din Romania - BNS, Cartel ALFA, CSDR si CNSLR Fratia -, unde se va lua o decizie in ceea ce priveste protestele care vor fi declansate la nivel national, ca urmare a deciziei guvernului de amanare a majorarii salariilor din invatamant, pana in aprilie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.