Oamenii insala in cuplu mai mult ca oricand, iar femeile ajung din urma barbatii la calcat pe alaturi. Veche de cand familia, infidelitatea a fost si este in continuare o realitate greu de cuantificat.

Cea mai mare dilema pe care o intampina studiile facute pe aceasta tema este daca fiecare dintre noi recunoaste ca isi insala partenerul atunci cand raspundem unui chestionar pe aceasta tema.

Daca ar fi sa ne uitam la unul dintre cele mai recente studii de gen, publicat in aceasta vara in “The Journal of Family Psychology”, am crede ca rata infidelitatii este relativ redusa, observa “New York Times”. Din totalul de 4.884 de femei maritate din SUA, chestionate fata in fata, doar un procent au declarat ca au fost infidele sotilor in decurs de un an.

Cand aceste femei au fost “citite” cu ajutorul unor chestionare electronice anonime, procentul a sarit la 6%.
O serie de noi studii dau insa peste cap perceptia de cumintenie maritala, atat de o parte, cat si de cealalta. Infidelitatea este in crestere, in special in randul persoanelor mai in varsta, dar si al cuplurilor mai tinere. Iar cel mai interesant lucru este ca femeile recupereaza teren: cele tinere par sa insele aproape la fel de frecvent ca partenerii lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.