Peste jumatate din romanii din zonele urbane au tendinte ecologiste, atat in ceea ce priveste mediul inconjurator, cat si in privinta propriei filosofii de viata. Cu toate acestea, mai putin de un sfert sunt dispusi sa cumpere produse ecologice sau sa se implice direct in rezolvarea problemelor de mediu.
Peste 50 la suta din romanii care locuiesc in mediul urban sunt constienti de necesitatea adoptarii unor serii de masuri prin care sa fie protejat mediul, in timp ce numai opt la suta din oraseni nu dau foarte multa importanta problemelor ecologice, arata Barometrul Verde lansat ieri de Fundatia Terra Mileniul III si de Asociatia ALMA-RO. Potrivit raportului, "ecologistii" provin in mare parte din Transilvania, iar banatenii sunt in topul celor care chiar se implica activ, cumparand produse ecologice sau participand la astfel de actiuni, in timp ce "indiferentii" sunt majoritari in Dobrogea.

Analiza arata ca principalele probleme pe care le au orasenii sunt reducerea poluarii aerului si apei, a celei produse de transportul urban, precum si defrisarile masive. Bucurestenii si ardelenii socotesc despaduririle masive ca fiind probleme care afecteaza serios mediul, in vreme ce numai trei la suta din locuitorii din Muntenia constientizeaza consecintele pe care le presupun defrisarile masive.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.