Constructia inalta de 22,5 metri este proiectata sa aiba cinci etaje si va fi intre Aviatorilor si Kiseleff.
Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de miercuri de la Primaria Capitalei se afla un proiect de aprobare a unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru zona din Strada Emanoil Porumbaru numarul 82-84, adresa la care figureaza ca unic proprietar senatorul PSD Bogdan Nicolae Niculescu Duvaz. Potrivit PUZ-ului solicitat, senatorul vrea sa ridice la acea adresa un imobil de apartamente cu cinci etaje, patru normale, iar al cincilea mai retras. „Pentru ca in jurul meu sunt doar blocuri, m-am gandit sa construiesc si eu unul. La numarul postal 84 este casa parinteasca, iar casa de la numarul 82 am cumparat-o in 2003“, ne-a explicat Duvaz.

Locul se afla intr-o zona protejata din punct de vedere arhitectural, ceea ce inseamna ca viitoarea cladire va trebui sa respecte stilul de constructie al caselor din jur. Astfel, potrivit avizului dat de Ministerul Culturii, restrictiile interzic „construirea de suprafete vitrate (n.r. - de sticla) de mari dimensiuni, imitatiile de materiale sau utilizarea improprie a materialelor (placaje ceramice sau suprafete metalice stralucitoare)“. Totodata, cladirea nu va putea fi vopsita in culori stridente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.