Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic si de afaceri in Australia pot solicita, incepand cu 27 octombrie 2008, viza de intrare online prin sistemul eVisitor, care simplifica demersurile pentru obtinerea celor doua tipuri de viza, relateaza Agerpres.

Prin acest serviciu, cetatenii romani pot solicita vize turistice si de afaceri online (pe internet - fara ca persoana respectiva sa se deplaseze la sediul unui oficiu consular australian), la orice ora si din orice punct al globului.

Sistemul eVisitor este extrem de util pentru cetatenii romani, cu atat mai mult cu cat Australia nu are ambasada in Romania, cea mai apropiata fiind la Belgrad.

Solicitantii sunt scutiti de plata taxelor consulare

Pana in prezent, cetatenii romani care doreau sa calatoreasca in Australia in scop turistic puteau obtine viza prin sistemul electronic de acordare a vizelor e676 - autogrant facility.

In virtutea statutului sau de membru UE, Romania a devenit parte a acestui sistem la 16 iunie 2008. Pana la lansarea platformei eVisitor, viza de afaceri era reglementata de o procedura separata.

Vizele obtinute prin sistemul eVisitor ofera posibilitatea unor calatorii cu multiple intrari in Australia intr-o perioada de 12 luni (titularii pot efectua mai multe calatorii pe perioada valabilitatii vizei), cu drept de sedere de pana la trei luni pentru fiecare intrare.

Conditii pentru obtinerea vizei prin sistemul eVisitor:

-intentioneaza sa se deplaseze in Australia in scop turistic sau de afaceri;
-detin un pasaport valabil, eliberat de autoritatile uneia dintre cele 35 de tari eligibile (respectiv un pasaport romanesc);
-la momentul solicitarii se afla in afara Australiei.
-solicitantii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna (in special sa nu fie bolnavi de tuberculoza) si sa nu aiba inscrise in cazierul judiciar condamnari mai mari de 12 luni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.