Reprezentantii Sanitas, SedLex si Spiru Haret se vor intalni miercuri pentru a hotari daca vor accepta majorarea salariilor cu 50%, in mai multe transe, ori vor continua protestele separat, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

"Ne asteptam sa se intample asa ceva, insa nu ne vine sa credem. Suntem in situatia in care am pierdut tot. Poate ca exista o varianta de crestere cu 50% a salariilor bugetarilor. Ne vom intalni maine (miercuri, n.r), reprezentantii profesorilor, ai functionarilor publici si ai cadrelor medicale pentru a hotari daca vom organiza impreuna actiuni de protest sau vom merge separat", a precizat Petcu.

Cadrele medicale afiliate Federatiei Sanitas avertizau joia trecuta ca vor intra in greva generala pe 20 noiembrie, daca Executivul nu accepta cresterea salariilor cu 50% sau o majorare substantiala a salariilor, introducerea de sporuri suplimentare si prime de concediu, dupa ce presedintele a promulgat legea salarizarii profesorilor.

Liderul Sanitas, Marius Petcu, declara pe 24 octombrie ca, in cazul in care guvernul va anula legea privind salarizarea profesorilor cu 50%, va propune confederatiilor sindicale sa declanseze proteste comune pentru "a forta" majorarea salariilor tuturor bugetarilor.

"Toate federatiile sindicale ce solicita majorari salariale sunt afiliate CNSLR Fratia. Daca profesorilor li se blocheaza majorarea salariilor, voi cere federatiilor sindicale sa nu mai aiba negocieri sectoriale pentru ca ori castigam impreuna, ori pierdem impreuna", a mai spus presedintele confederatiei CNSLR Fratia.

Sindicalistii din invatamant, au anutat marti, dupa ce guvernul a decis amanarea majorarii salariilor profesorilor, ca, saptamana viitoare vor trece la proteste care vor culmina cu greva generala.

Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea a precizat, pentru NewsIn, ca in aceasta saptamana se va intalni cu reprezentanti ai profesorilor din toata tara si, in functie si de reactiile celorlalte partide politice, PD-L si PSD vor trece la proteste.

"Programul acestora nu a fost stabilit, dar, cel mai probabil saptamana viitoare vom organiza pichete si greva de avertisment, iar daca nu se iau masuri vom trece la greva generala", a precizat Cornea.

Guvernul a adoptat, marti, prin ordonanta de urgenta, amanarea cresterii salariilor profesorilor, pana la 1 aprilie, in asteptarea unei Legi a salarizarii bugetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.