Sindicalistii din invatamant au anuntat pentru saptamana viitoare proteste care vor culmina cu greva generala, a precizat, pentru Newsin, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea

"Prin aceasta decizie democratia e aruncata la cos, institutiile fundamentale ale statului de drept, Parlamentul, Curtea Constitutionala, Presedintia, nu au nicio valoare pentru guvernul Tariceanu. Mai mult, din calculele noastre, nici procentul de 6% din PIB nu a fost alocat decat pe hartie. In aceste conditii, vom lua pozitie si vom reactiona dur", a spus Aurel Cornea.

Liderul FSLI a mai spus ca in aceasta saptamana se va intalni cu reprezentanti ai profesorilor din toata tara si, in functie si de reactiile celorlalte partide politice, PD-L si PSD vor trece la proteste. "Programul acestora nu a fost stabilit, dar, cel mai probabil saptamana viitoare vom organiza pichete si greva de avertisment, iar daca nu se iau masuri vom trece la greva generala", a preconizat Cornea.

Guvernul a adoptat, marti, prin ordonanta de urgenta, amanarea cresterii salariilor profesorilor, pana la 1 aprilie, in asteptarea unei Legi a salarizarii bugetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.