"Prin intermediul site-ului, le spunem tinerilor si adultilor ca este important sa pastreze intotdeauna controlul asupra banilor pe care ii castiga. Le dam indicii despre cum sa stabileasca un set de obiective clare si cum sa economiseasca bani. De asemenea, le explicam ce inseamna un depozit bancar, cum calculezi rapid in cat timp se pot dubla banii depusi la banca si ce presupune investitia pe bursa", a precizat Razvan Rezmerita, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania - partener in campania "Bugetul Familei".

Site-ul este structurat in opt sectiuni : buget, strategie de viata, economii, credit, asigurari, taxe, pensie si legislatie. In aceste sectiuni, consumatorii pot primii informatii despre cat de importanta este asigurarea unei pensii, despre tipurile de credite existente si despre economisirea banilor pentru studii.

Lansarea site-ului este o doar o parte dintr-un program mai amplu initiat de ANPC si APC Romania, privind educatia financiara a consumatorilor romani. Programul include elaborarea unor ghiduri pentru consumatori privind administrarea bugetului familiei si informarea consumatorilor privind creditele bancare, sub sloganul "Imprumuta-te cu cap".