Teste recente arata ca nivelul de inteligenta al adolescentilor a scazut considerabil in ultimele decenii, cel mai inteligent copil de 14 ani din 2008 situandu-se abia la nivelul unuia de 12 ani din 1976.

Cercetatorii de la King's College, Londra, au efectuat o serie de teste de inteligenta pe 800 de copii cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani, pentru a masura capacitatea acestora de a intelege diverse concepte stiintifice abstracte cum ar fi notiunile de volum, densitate, cantitate si greutate, scrie The Telegraph consultat de ziare.com.

Rezultatele au fost comparate cu cele obtinute prin aceleasi metode in 1976, iar rezultatele au fost ingrijoratoare.

Astfel, doar 1 din 10 elevi testati in 2008 au trecut cu punctaj maxim unul dintre testele clasice, cunoscut sub denumirea de "testul pendulului", fata de 1 din 4, in 1976.

De asemenea, daca in 1976, 1 din 5 elevi testati a trecut cu brio testul pentru stabilirea abilitatii copiilor de a gandi matematic, in 2008 doar 1 din 20 a obtinut rezultatul maxim. Si exemplele ar putea continua...


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.