Sorin Oprescu vrea sa instituie „taxa municipala pe apa uzata”, desi bucurestenii platesc in prezent o taxa pentru apa menajera care se scurge in canalizare.

Bucurestenii ar putea fi taxati de doua ori pentru apa calda si rece pe care o evacueaza din locuinte in canalizare. Daca un proiect de hotarare propus de Sorin Oprescu va fi votat marti in Consiliul General, acestia ar putea fi obligati sa achite 1.000 de lei vechi pentru fiecare metru cub de apa consumat, bani cu care Primaria Capitalei vrea sa-si achite datoriile facute de institutie pentru reabilitarea Statiei de epurare de la Glina.

Reabilitarea statiei de epurare va costa aproximativ 108 milioane de w si este finantata din surse multiple: 9,93% dintr-un imprumut contractat cu BEI, 11,97% dintr-un imprumut contractat cu BERD, 3,48% de la bugetul de stat si 54,62% din fonduri ISPA.

„In vederea rambursarii imprumuturilor incheiate cu BEI si cu BERD este necesara constituirea unui fond pentru recuperarea serviciului datoriei publice prin instituirea unei taxe municipale pe apa uzata”, se precizeaza in proiectul de hotarare elaborat de expertii Primariei Capitalei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.