Cadrele medicale afiliate Sanitas se vor intalni in cursul acestei saptamani cu presedintele Basescu pentru a cere majorarea bugetului sanatatii la 5% din PIB, precum si cresterea salariilor si a investitiilor in sistemul sanitar, a declarat luni, pentru NewsIn,presedintele Federatiei, Marius Petcu

"Vom propune elaborarea unui pact, asa cum s-a intamplat si in cazul profesorilor, care sa aiba ca punct final reformarea sistemului sanitar, investitii mai mari pentru modernizarea spitalelor si cresterea salariilor cadrelor medicale", a explicat Petcu.

Potrivit liderului sindical, intalnirea de la Cotroceni va avea loc miercuri sau joi, in functie de programul presedintelui Traian Basescu.

"In ce priveste reforma, nu putem vorbi de noi disponibilizari, pentru ca si asa exista o lipsa de personal in spitalele din Romania. Este o problema cu managementul acestora, iar banii trebuie gestionati mai bine", a mai spus Petcu.

Presedintele Federatiei Sanitas sustine ca este nevoie sa se stabileasca si locul pe care il vor ocupa medicii in ierarhia bugetarilor, pentru ca in functie de aceasta pozitie vor fi hotarate si majorarile salariale care vor fi acordate cadrelor medicale in urmatorii ani.

"Nu cred ca vom fi la un nivel comparabil cu magistratii, insa trebuie sa ni se spuna pe ce loc suntem in clasament fata de profesori si functionarii publici: pe primul, pe locul al doilea sau pe locul al treilea", a spus Marius Petcu, pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.