Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Lszl Borbly a semnat luni, 27 octombrie, la Timisoara, primele cinci contracte de finantare, cu o valoare totala de peste 53 milioane euro, in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007 - 2013 din Regiunea Vest

"Am pornit acest program acum mai bine de un an, in iulie 2007, si este un program operational care s-a miscat repede, dovada si semnarea celor cinci contracte de finantare de astazi. Avem multe proiecte depuse si sper sa incepem sa cheltuim acesti bani cat mai repede in folosul regiunilor. In momentul de fata sunt depuse proiecte in valoare de 2,2 miliarde euro din care am contractat deja proiecte in valoare de 269,3 milioane de euro. Pana la sfarsitul anului se vor incheia contracte cu o valoare de peste 800 milioane euro", a declarat ministrul László Borbély.

Potrivit acestuia, cele cinci contracte se inscriu in domeniul de interventie 2.1 Reabilitarea si Modernizarea Retelei de Drumuri Judetene, Strazi Urbane - inclusiv Constructia/Reabilitarea soselelor de centura si au fost semnate la sfarsitul Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional desfasurat in Regiunea Vest. "Contractele de finantare semnate astazi (n-red. luni 27 octombrie) la Timisoara au o valoare totala de 191,16 milioane lei, adica peste 53 milioane de euro si vor finanta proiecte in cadrul carora se vor reabilita peste 90 de kilometri de drumuri din Regiunea Vest", a mai spus ministrul.

Cele cinci contracte includ „Centura Sud Ineu”, depus de Consiliul Local Ineu, in valoare totala de 16,9 milioane de lei, „Modernizare tronsonului Julita - Madrigesti, componenta a traseului turistic E68 Moneasa”, depus de Consiliul Judetean Arad, in valoare totala de 56,3 milioane de lei, "Modernizare DJ 668: DN 66 - Bucium Orlea - Gantaga, km 1+200 - 9+200”, depus de Consiliul Judetean Hunedoara, in valoare totala de peste 13 milioane lei, „Reabilitare DJ 682 limita judet Arad - Periam - Saravale - Sannicolau Mare, L=24 km”, depus de Consiliul Judetean Timis, in valoare totala de 43,3 milioane lei si „Reabilitarea drumului judetean DJ 592, Buzias - Lugoj, km 25+000 - 54 + 200, L= 29,2 km”, depus de Consiliul Judetean Timis, in valoare totala de 61,5 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.