O descoperire accidentala a condus la dezvoltarea unui tratament pentru obezitate despre care cercetatorii sustin ca este de doua ori mai eficient decat cele mai bune medicamente contra obezitatii care se gasesc la acesta ora pe piata.

Medicamentul, numit tesofensina, are o asa putere in reducerea apetitului, incat oamenii de stiinta cred ca poate fi privit ca un echivalent al operatiilor de reducere a volumului gastric. Combinat cu o dieta corespunzatoare, pacientii care ar folosi acest medicament ar putea slabi 20% din greutatea lor in mai putin de sase luni.

Tesofensina suprima foamea si previne supra-alimentatia prin modelarea secretiei unor substante chimice din creier responsabile de senzatia de foame (printre care si dopamina). Acest lucru conduce la un deficit de energie pe care organismul in compenseaza prin folosirea in procesele de ardere a grasimii din depozitele adipoase.

Tratamentele eficiente contra obezitatii au un mare potential comercial, insa noul medicament se afla inca in stadii incipiente de dezvoltare si cercetare iar numeroase trialuri clinice sunt asteptate sa se desfasoare.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.