Un pui de delfin a fost descoperit mort, duminica, pe o plaja din Constanta, iar, potrivit biologilor marini, este grav ca tot mai multe mamifere tinere isi pierd viata din cauza plaselor pescaresti, transmite corespondentul NewsIn

Directorul organizatiei Oceanic Club din Constanta, Razvan Popescu Mirceni, a declarat, luni, ca delfinul esuat pe plaja Modern este cel de-al 44-lea mamifer gasit mort, in acest an, pe tarmul marii. O echipa mobila a Oceanic Club a fost anuntata, duminica, prin dispeceratul Apelor Romane, ca pe plaja se afla un delfin mort.

Specialistii au prelevat probe pentru analize si au stabilit ca exemplarul face parte din specia Phocoena Phocoena, era o femela, juvenila, iar moartea sa s-a produs in urma cu aproximativ 25-30 de zile. Biologii marini au constatat moartea delfinului a fost provocata de ranile produse de plasele de pescuit. Specialistii Oceanic Club atrag atentia ca un fapt deosebit de grav este faptul ca dintre toate exemplarele esuate la tarm, in ultimii doi ani, sunt delfinii tineri.

In urma stabilirii varstei fiecarui exemplar, pe baza analizei dentitiei si a sectiunilor dentare s-a constatat ca peste 95% din cazuri sunt exemplare cu varste cuprinse intre 6 luni si 3 ani. Specialistii isi exprima ingrijorarea ca datele obtinute reflecta o amenintare crescuta asupra capacitatii de regenerare a populatiilor de delfini de pe coasta romaneasca a Marii Negre.

Saptamana trecuta, un alt delfin a fost gasit mort pe o plaja de pe litoralul romanesc. Specialistii Oceanic Club care desfasoara programul “Delfini in criza” au mai descoperit, in baza probelor prelevate, si cantitati mari de substante toxice care afecteaza reproducerea si imunitatea mamiferelor, care ajung sa esueze pe tarm dupa ce sunt ranite in plasele pescaresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.