Punctul de trecere a frontierei Nadlac din judetul Arad a fost blocat peste trei ore, luni dimineata, de zeci de soferi de autocamioane, care au protestat acuzand autoritatile maghiare ca le aplica amenzi foarte mari, iar controalele sunt foarte severe pentru soferii romani

Protestul a fost declansat dupa ce un sofer roman a fost oprit de autoritatile de control la intrarea in Ungaria, pentru ca nu ar fi respectat timpii de conducere, conform diagramei din tahograful montat la bordul autocamionului. Autoritatile de control maghiare au sustin ca soferul nu si-a efectuat timpul de odihna, impus de legislatia rutiera europeana. In replica, soferii romani au spus ca din cauza faptului ca circulatia autocamioanelor este interzisa sambata si duminica pe teritoriul Ungariei, ei sunt obligati sa astepte in vama Nadlac, astfel ei nu se mai pot incadra in parametrii de timp stabiliti pentru transport. De asemenea, soferii mai spun ca amenzile care le sunt aplicate sunt foarte mari.

De partea soferului oprit de autoritatile maghiare s-au alaturat mai multi transportatori romani, iar cozile de TIR-uri s-au intins pe doi kilometri, pe DN 7, in zona orasului Nadlac. In zona au fost trimise mai multe echipaje ale Politiei Rutiere, dar si de la Politia de Frontiera.

„Traficul a fost reluat dupa trei ore, fara a se inregistra alte probleme deosebite. A fost un protest spontan la care s-au solidarizat si alti soferi romani. Ei sunt nemultumiti de faptul ca nu pot respecta timpii stabiliti pentru efectuarea transportului, iar controalele la frontiera sunt riguroase“, a declarat inspector principal Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.

Transportatorii romani au protestat de mai multe ori fata de modul in care sunt controlati la frontiera romano-maghiara de autoritatile din tara vecina. In acest sens, ei spun au cerut ajutorul Ministerului Transportului din Romania, despre care sustin ca nu le-a oferit nici un sprijin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.