Programul „Hola, soy rumano“, care costa Guvernul Romaniei patru milioane de euro, pe langa faptul ca este considerat inutil de oficiali spanioli si imigranti romani, mai cade si victima razboiului politic.

La evenimentul din Castellon de lansare a campaniei „Hola, soy Rumano“ au participat mai putin de 300 de persoane, desi Marius Mihalache si Ovidiu Lipan Tandarica, Mircea Baniciu&Pacifica, dar si formatiile de dans traditional si modern au facut un spectacol exceptional, iar organizarea a fost buna. Orasul este un pol al imigratiei romanesti in Spania unde traiesc 30.000 de conationali, dar o parte din publicul care intentiona sa participe la evenimentul organizat de Guvern pentru promovarea imaginii romanilor in Spania a fost deturnata de simpatizantii PD-L la un spectacol concurent.

Dupa putin timp de la inceperea spectacolului, sustinatorii PD-L si-au facut aparitia in mijlocul oamenilor, unde au distribuit stegulete si esarfe portocalii si si-au prezentat propria oferta de divertisment - o reprezentatie artistica organizata in acelasi timp, la nici 10

Dupa ce au fost invitati sa paraseasca zona in care se desfasura actiunea platita din bani publici, pedelistii au continuat sa imparta materiale promotionale la intrare. Un sustinator al PD-L care a refuzat sa se prezinte i-a invitat pe unii dintre jurnalisti „la standurile noastre, nu la evenimentele organizate de Petre Roman (Inalt Reprezentant al Guvernului pentru romanii din strainatate - n.r.). Va invitam sa aflati care sunt cu adevarat problemele noastre“, a spus el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.