"Nu vom accepta ca salariile functionarilor publici sa nu creasca cu 50%, in conditiile in care aceasta decizie a fost luata politic pentru sustinerea profesorilor. Suntem dispusi sa mergem sa negociem si asteptam un semnal in acest sens din partea Executivului. Vom mentine in continuare presiunea pe Guvern si vom declansa greva generala in cazul in care nu ne vor fi acceptate revendicarile", a spus Marica.

Consiliul Unional al Aliantei Nationale a Sidicatelor Bugetarilor Sed Lex a decis, pe 15 octombrie, sa amane declansarea grevei generale, anuntata initial pentru 16 octombrie, pana pe 13 noiembrie, motivand ca aproape jumatate dintre sindicatele afiliate nu sunt pregatite pentru a participa la proteste.

"Nu toate sindicatele membre sunt pregatite sa declanseze greva generala pe termen nelimitat. Numai 62% din cele 341 de sindicate membre au mobilizat toti membrii de sindicat pentru a participa la actiunea grevista, iar unele sindicate au solicitat amanarea actiunii de protest, pentru a mobiliza mai bine membrii de sindicat", explica, la acea data, presedintele Sed Lex.