Niciun medic de familie nu reusit sa cumpere cabinetul in care profeseaza, din luna mai 2008, din cauza ca preturile terenurilor pe care se afla unitatile sunt foarte mari, ajungand si la 3.500 de euro pe metrul patrat.
„O sa ne trezim in situatia in care medicii de familie isi vor lua pur si simplu instrumentele si vor pleca. Nimanui nu-i convine sa investeasca intr-un cabinet mii de euro si sa nu il poata cumpara la un pret decent”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, cu ocazia dezbaterii cu tema „Sanatatea in urmatorul mandat”.

In Bucuresti sunt peste 1.200 de spatii unde medicii de familie isi desfasoara activitatea. Dintre acestea, au fost evaluate aproximativ 200 de astfel de spatii. „Evaluatorii au stabilite preturile pe zone. Astfel, daca vine un medic si spune ca are cabinetul in centru, atunci i se spune clar in fata ca pretul pe metru patrat este, sa zicem, 2.000 de euro. Asta indiferent daca medicul are cabinetul intr-o cladire dezafectata, cu bulina rosie pe ea”, a explicat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Oprescu a precizat ca preturile cabinetelor din Bucuresti variaza intre 1.000 si 3.500 de euro pe metru patrat.

Legea de vanzare a cabinetelor a fost suspendata de Curtea Constitutionala in toamna lui 2007, putini medici reusind sa-si cumpere cabinetele in baza vechii legi. In prezent, potrivit noii legi, in vigoare din mai 2008, pretul de vanzare a cabinetelor este stabilit de un evaluator, luandu-se in considerare valoarea spatiului medical si a terenului aferent, la pretul de piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.